» De standaard voor Brahma wit/zwartcolumbia

Wat is dit?

Foto
Kleurslag Wit/zwartcolumbia

Kleur en tekening van de haan
Kop: wit. Hals: iedere veer van het halsbehang voorzien van een middelbrede, groenglanzende zwarte schachtstreep, omgeven door een smalle, zilverwitte omzoming, die rondom de veerpunt loopt; veren van de voorzijde van de hals wit. Rug en zadelbehang: bovengevederte wit, tussen de schouders onder het halsbehang zwart en wit; zadelbehang wit (met uitzondering van die rassen waar bij de haan een getekend zadelbehang wordt verlangd). Staart: stuurveren zwart; staartsteunveren zwart met witte omzoming; sikkels en staartdekveren groenglanzend zwart; kleine staartdekveren groenglanzend zwart met smalle zilverwitte omzoming. Vleugels: boeg wit, mag ten dele zwart zijn; schouderboog en vleugelband wit. Grote slagpennen: zwart met witte rand aan de buitenzijde van de buitenvaan. Kleine slagpennen: binnenvaan zwart met witte rand die om de veerpunt loopt; buitenvaan wit zodat bij gesloten vleugel deze geheel wit is. Borst, buik, achterdeel en dijen: wit. Donskleur: van wit tot licht blauwgrijs.

Kleur en tekening van de hen
Kop: wit. Hals: halskraag, beginnende ongeveer bij de overgang van hals en kop, voorzien van een middelbrede, groenglanzend zwarte schachtstreeptekening, geheel omgeven door een smalle, zilverwitte omzoming; veren aan de voorzijde van de hals wit. Schouders: wit. Rug: wit, tussen de schouders onder de halskraag zwart en wit. Staart: stuurveren zwart, behalve de bovenste twee veren welke flauwtjes wit gezoomd zijn; staartdekveren zwart met smalle witte omzoming. Vleugels: boeg en dekveren wit. Grote slagpennen: zwart met witte rand aan de buitenkant van de buitenvaan. Kleine slagpennen: binnenvaan zwart met witte rand die om de veerpunt loopt; buitenvaan wit, zodat bij gesloten vleugel deze geheel wit is. Borst, buik, achterlijf en dijen: wit Donskleur: van wit tot licht blauwgrijs.

Ernstige fouten bij de haan
Onvoldoende tekening in het halsbehang; wit in de sikkels; tekening in het zadelbehang; sterk voorkomen van zwart in de partijen welke aan de oppervlakte wit moeten zijn, zoals op het vleugeldek, aan de zijden van de borst en aan de flanken; doorbroken schachtstreeptekening; sterk gele tint in de sierveren.

Ernstige fouten bij de hen
Onvoldoende tekening in de halskraag; brede en onscherpe witte omzoming van de staartdekveren; sterk voorkomen van zwart in de partijen welke aan de oppervlakte wit moeten zijn, zoals op het vleugeldek en aan de zijden van de borst en aan de flanken; doorbroken schachtstreeptekening.

Fouten bij de haan
Bovenstaande ernstige fouten in mindere mate voorkomend; onvoldoende tekening in de staartsteunveren; onvoldoende tekening in de slagpennen.

Fouten bij de hen
Bovenstaande ernstige fouten in mindere mate voorkomend; onvoldoende tekening in de staartsteunveren; onvoldoende tekening in de slagpennen

[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden


Copyright 2002-2018